preskoči na sadržaj

Osnovna škola Vladimira Nazora Crikvenica

Login
UPISI SŠ

Online katalog knjižnice

Grad prijatelj djece

Projekt Znanje za sve

Vijesti

 

Vozni red - City bus

Klikom na sliku možete preuzeti vozni red!

pomoć

red button

Vijesti
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
Zeleni korak - upute i uvjeti
Autor: Adriana Mihalić Šebelja, 9. 3. 2020.

Akcija sakupljanja starog papira vrši se u suradnji sa DM-om.

Klikom na opciju OPŠIRNIJE možete vidjeti način i uvjete sakupljanja starog papira. 


Svaka je škola dužna samostalno se pobrinuti za kontejner ili koje drugo adekvatno mjesto odlaganja i čuvanja staroga papira te pritom osigurati uvjete potpune sigurnosti za učenike i školu.

Važno je da papir bude čist i bez folija, plastificiranih dodataka, bez lijepljenog i metalnog uveza, bez registratora i korica. Papir je potrebno sortirati po klasi.

Dozvoljen je prikup: udžbenika, školskih knjiga, bilježnica i bijelog uredskog papira, novina, časopisa i kataloga.
Nije dozvoljen prikup: kartona, indigo papira, ugljenog papira, fotografija i foto papira, zauljenog i prljavog papira, gumiranih etiketa, pelena i sl.

Papir je potrebno sortirati po klasi, svaku klasu papira zasebno.
I klasa: udžbenici, školske knjige, bilježnice ,bijeli uredski papir.
II klasa: novine, časopisi i katalozi.
Papir nije dozvoljeno odlagati u plastičnim vrećicama.
Preporuka je da se sortirani papir veže špagom.

Vaganje, otkup i preuzimanje staroga papira odvijat će se u razdoblju od 14. 04. 2020. do 30. 04. 2020., a prema dogovoru škole s Reoma grupom d.o.o. koja će vršiti odvoz i vaganje prikupljenog papira; kontakt mail dispecer@reomagrupa.hr, broj mobitela 0994946691 (gospodin Ivan Mikulec).

Reoma grupa d.o.o. uplatit će školi iznos ekvivalentan otkupnoj cijeni klase papira po jedinici težine koja će biti definirana danom odvoza starog papira.

Nakon objave rezultata partneri Akcije nagradit će škole nagradama: 

  1. Zeleni korak – deset najboljih škola; 5 područnih i 5 matičnih koje sakupe najviše starog papira u svojoj kategoriji dobit će nagradu (prema sustavu bodovanja i nagrađivanja) u obliku donacije školi koju osigurava dm-drogerie markt d.o.o. u iznosu od 10.000 kn (uplata na žiro račun škole). Kako bi sustav bodovanja i nagrađivanja bio pravedan te kako uspjeh pojedine škole ne bi ovisio o broju učenika već isključivo o njihovom angažmanu, jedinica količine sakupljenog materijala izračunat će se tako da će se ukupna količina sakupljenog materijala po školi podijeliti s ukupnim brojem učenika iste škole.

 

  1. Najveći zeleni korak bit će dodijeljen jednoj školi – neovisno o vrsti škole matična/područna; koja će imati najveći rast količine prikupljenog starog papira u odnosu na 2019. godinu te će joj biti uručena nagrada (prema sustavu bodovanja i nagrađivanja) u obliku donacije školi koju osigurava dm-drogerie markt d.o.o. u iznosu od 3.500 kn (uplata na žiro račun škole). Kako bi sustav bodovanja i nagrađivanja bio pravedan te kako uspjeh pojedine škole ne bi ovisio o broju učenika već isključivo o njihovom angažmanu, jedinica količine sakupljenog materijala izračunat će se tako da će se ukupna količina sakupljenog materijala po školi podijeliti s ukupnim brojem učenika iste škole.

 

  1. Novi zeleni korak – bit će dodijeljen jednoj školi – neovisno o vrsti škole matična/područna; koja će sakupiti najviše starog papira među školama koje nisu sudjelovale u akciji Zeleni korak u 2019. godini te će joj biti uručena nagrada (prema sustavu bodovanja i nagrađivanja) u obliku donacije školi koju osigurava dm-drogerie markt d.o.o. u iznosu od 3.500 kn (uplata na žiro račun škole). Kako bi sustav bodovanja i nagrađivanja bio pravedan te kako uspjeh pojedine škole ne bi ovisio o broju učenika već isključivo o njihovom angažmanu, jedinica količine sakupljenog materijala izračunat će se tako da će se ukupna količina sakupljenog materijala po školi podijeliti s ukupnim brojem učenika iste škole.

 

  1. Izlet Zeleni korak – jedan razred učenika osnovne škole koja postigne najbolje rezultate u Akciji nagradit će se izletom u Hrvatski Nacionalni park i/ili Park prirode. Nagradu osigurava HEP. Organizatori Akcije izbor učenika/razreda koji će sudjelovati u izletu prepuštaju školama.

Nagrade će biti uručene svakoj školi ponaosob, o čemu će pobjednici akcije biti     pravovremeno obaviješteni.

Škole koje sudjeluju u Akciji trebaju poslati do 20.03.2020 fotografije djece kako prikupljaju stari papir i poruke djece zašto sakupljati stari papir. Odabrane fotografije i poruke dm-drogerie markt d.o.o. objavit će na svojim službenim internetskim stranicama i ostalim kanalima komunikacije te u sklopu medijskih objava na nacionalnoj i lokalnoj razini.  Uz fotografije i ostale materijale koji se dostavljaju (poput video snimki i tekstova/crteža s imenom djeteta) obvezna je pismena privola roditelja za svako dijete koje se nalazi na fotografiji da fotografije smije koristiti dm-drogerie markt d.o.o. kao Sponzor akcije dm Zeleni korak u navedene svrhe. Obrazac za privolu će biti dostavljen od strane organizatora Neki Daniels Media d.o.o. Bez dostavljene pisane privole dijete neće moći sudjelovati u akciji Zeleni korak na način da će njegova poruka zašto skuplja stari papir i /ili fotografija biti objavljena u svrhe medijskih objava.

[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju