preskoči na sadržaj
Vijesti

Preuređena učionica informatike

Učionica broj 28, koja se koristi kao kabinet Informatike, ovog je ljeta dobila potpuno novi izgled!

Na inicijativu učitelja Informatike naše škole Daliborke Todorović, Lea Gašparovića i Sonje Krišković, a uz potporu ravnateljice, krajem prošle školske godine odlučeno je da se tada dotrajala učionica potpuno preuredi kako bi učenici s početkom nove nastavne godine mogli polaziti nastavu Informatike u novoj i modernoj učionici prilagođenoj suvremenim zahtjevima informacijsko-komunikacijske tehnologije.


Naime, kabinet Informatike prethodno je imao 18 računala i "U" raspored sjedenja s radnim jedinicama okrenutim prema zidu, što je nekim učenicima otežavalo praćenje nastave na ploči i projektoru. Također, namještaj i parketi bili su dotrajali i zahtijevali su obnovu. Sve to potaknulo je učitelje Informatike da dogovore s ravnateljicom obnovu učionice.

Vrlo brzo naišli smo na odobravanje naše ideje od strane ravnateljice te smo krenuli u obnovu koja se odvijala tijekom ljetnih praznika.

Prvi su na redu bili građevinski radovi, bojenje zidova i lakiranje parketa. Nakon što su zasjali obnovljeni zidovi i podovi, na red su stigli novi stolci i stolovi. Kada je namještaj bio na mjestu, ugrađene su nove strujne i mrežne instalacije te je svaka radna jedinica dobila vlastite utičnice za struju i mrežu. Učitelji Informatike zatim su u funkciju stavili računala, a uz pomoć kućnog majstora Silva montirani su završni detalji poput pluto panoa, bijele ploče i projektorskog platna i zavjesa.

Za potrebe što kvalitetnijeg izvođenja nastave, nabavljen je i novi projektor koji projicira sliku u Full HD rezoluciji prikazujući sve do najsitnijeg detalja. U konačnici, dobivena je moderno uređena učionica površine preko 60 m2 s 23 računala i pratećom opremom prema najvišim pedagoškim standardima.

Svi učenici, od najmlađih u 1. razredu pa sve do onih u 8. razredu, nisu krili oduševljenje novim izgledom učionice, a ravnodušni nisu ostali niti ostali zaposlenici škole. Uz obećanje učenika da će novu učionicu čuvati kako bi ostala ovakva za mnoge buduće generacije naših učenika, s optimizmom smo krenuli u stjecanje novih informatičkih znanja!

Tekst napisao: Leo GašparovićPošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Daliborka Todorović   datum: 20. 9. 2021.
preskoči na navigaciju