preskoči na sadržaj
Vijesti

ZNANJE ZA SVE IV – NASTAVAK PROJEKTA

ZNANJE ZA SVE IV – NASTAVAK PROJEKTA OSIGURAVANJA POTPORE POMOĆNIKA U NASTAVI I STRUČNOG KOMUNIKACIJSKOG POSREDNIKA UČENICIMA S TEŠKOĆAMA U RAZVOJU U CRIKVENIČKIM OSNOVNIM ŠKOLAMA

Grad Crikvenica je 2015. godine započeo s provođenjem projekta Znanje za sve. Projekt se otada kontinuirano provodi uz EU sufinanciranje te je, nakon uspješne prijave na Javni poziv, i za ovu školsku godinu s Ministarstvom znanosti i obrazovanja te Agencijom za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih sklopljen Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava. Cilj projekta je pružanje podrške obrazovanju učenika s teškoćama u razvoju kroz rad pomoćnika u nastavi i stručnih komunikacijskih posrednika, a sufinanciran je sredstvima iz Europskog socijalnog fonda, Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali.

Kroz ovaj se projekt, stručnom edukacijom i zapošljavanjem pomoćnika u nastavi te stručnog komunikacijskog posrednika u obje crikveničke osnovne škole, Osnovnoj školi Vladimira Nazora i Osnovnoj školi Zvonka Cara, pruža stručna podrška učenicima s teškoćama u razvoju te im se pomaže u svakodnevnim školskim aktivnostima i savladavanju nastavnog plana i programa.

Projekt Znanje za sve IV započeo je 2. kolovoza 2021. godine, dok su se aktivnosti s učenicima počele odvijati s početkom nove školske godine, u rujnu.

Ukupna vrijednost ovog projekta je 543.621,60 kuna. Gradu Crikvenici su iz Europskog socijalnog fonda dodijeljena bespovratna sredstva u iznosu od 462.078,36 kn, a iz Gradskog proračuna se za projekt izdvaja 81.543,24 kune. Učenici će imati potporu educiranih pomoćnika u nastavi i stručnog komunikacijskog posrednika tijekom cijele školske godine, a predviđeni završetak projekta je kolovoz 2022. godine.
Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Daliborka Todorović   datum: 27. 9. 2021.
preskoči na navigaciju