preskoči na sadržaj
Vijesti

Književni susret s Ivanom Šojat

U Godini čitanja i Mjesecu hrvatske knjige u našoj je školi upriličen književni susret na mreži s Ivanom Šojat. Uvažena osječka spisateljica nedavno je objavila dva romana za mlade, Zmajevi koji ne lete i Oblak čvoraka, u kojima progovara o stvarnim problemima mladih: problemu ovisnosti, razvodu roditelja te vršnjačkom nasilju.


S učenicima šestih, sedmih i osmih razreda podijelila je svoja nadahnuta razmišljanja o opasnostima eksperimentiranja sintetskim drogama, o roditeljskoj ljubavi i izazovima roditeljstva, o prijateljstvu, o važnosti suočavanja s vlastitim osjećajima...

Svaka Ivanina rečenica izlazila je iz srca, svaka je rečenica bila poticaj učenicima da promišljaju, da pažljivo donose odluke koje utječu na njihov život, da budu znatiželjni i da se ne stide svoje želje za učenjem, te da vole i poštuju jedni druge.

Topla, neposredna, iskrena, za kraj susreta učenicima je poručila da budu znatiželjni, : "Uživajte u sebi, volite sebe i gradite se tako što ćete učiti o svijetu oko sebe. Gradite se, jer ovo što sad izgradite, to ćete imati cijeli život."

Tekst napisala: Renata Gržac, knjižničarkaPošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Daliborka Todorović   datum: 25. 10. 2021.
preskoči na navigaciju