preskoči na sadržaj
Vijesti

Književni susret sa Željkom Horvat-Vukeljom

2022. godinu započeli smo izuzetno lijepim druženjem: u svome nas je domu, putem platforme Zoom, ugostila književnica Željka Horvat-Vukelja. S velikim zanimanjem i veseljem pratilo ju je 140 učenika nižih razreda matične škole te područnih škola u Dramlju i Jadranovu. 


Željka nas je, na svoj osebujan način, povela na virtualno putovanje brojnim zemljama Europe i svijeta, s njom smo učili  riječi stranih jezika, rješavali rebuse, podsjetili se raznih glazbenih instrumenata, naučili pjevati novu pjesmicu...

Maštovito, nadahnuto i nenametljivo edukativno! Svojom neposrednošću, razigranošću i visokim stupnjem interakcije s učenicima Željka je stvorila dojam da je s nama, u učionicama, a ne u svom domu u Velikoj Gorici.

Podsjetimo se, Željka Horvat-Vukelja umirovljena je profesorica francuskoga i španjolskog jezika i dugogodišnja urednica časopisa Modra lasta. Objavila je tristotinjak kratkih priča i dvadesetak igrokaza za djecu. Tekstovi su joj uvršteni u čitanke te na popis lektire u nižim razredima osnovne škole.

Tekst napisala: Renata Gržac, kjižničarkaPošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Daliborka Todorović   datum: 16. 1. 2022.
preskoči na navigaciju