preskoči na sadržaj
Vijesti

Naši učenici u projektu Plavi dan u Bakru „Jadran zove SOS“

I ove godine, po jubilarni 15. put održana je manifestacija Plavi dan u Pomorskoj školi Bakar na kojoj trinaestu godinu, s voditeljicom i glavnom koordinatoricom ekoškole Olgom Arnaut, sudjeluju i naši učenici. Projekt svake godine odabire jednu temu kojom pokušava problematizirati važnost očuvanja mora, a ove godine tema je bila „Jadran zove SOS“. 


Učenici i njihovi mentori poslušali su zanimljiva predavanja o morskom okolišu i invazivnim vrstama u Sjevernom Jadranu. Posebno zanimljiv bio je prezentacijski dio programa o prijetnjama Jadranskom moru u kojem su učenici video prilozima, likovnim i literarnim radovima poslali apel za očuvanjem Jadrana, a u tom dijelu programa posebno su zapaženi radovi naših učenika. Ela Haidinger (8. c) i Doria Pajan (6. c), članice literarno-novinarske skupine koju vodi učiteljica Jasmina Manestar, predstavile su se proznim i lirskim uratkom na zadanu temu. Eli Haidinger  pripala je i čast da svojim uratkom otvori ovogodišnji Plavi dan u Bakru dok je uradak Dorije Pajan također uvršten u svečani program.

S organizatoricom cijele manifestacije, profesoricom Maricom Kučan, djevojke su sudjelovale uživo i u programu Radija Bakar te su snimile i dva televizijska priloga, za Kanal Ri i nedjeljnu emisiju HTV-a  „More“. 

Učenici sedmog razreda (7.a) Rain Car, Dora Novak, Enis Vikić, Hana Uremović i Lorena Ismailov, pod mentorstvom učiteljice Suzane Kljuš, izradili su dva video uratka na zadanu temu koji će biti uvršteni u već spomenute tv emisije dok je Antonio Gržac izradio likovni rad posebno zapažen i predstavljen na izložbi.

Prezentaciji projekta nazočili su i vrlo aktivni učenici naše ekoškole Mihael Blažina, Marta Cerović, Luka Tomić i Dominik Peričić. Još jednim sudjelovanjem u projektu Plavi dan u Bakru na poseban smo način promovirali rad naše ekoškole,  ponosne vlasnice dijamantnog certifikata za projekte na području ekologije.     

Tekst napisala: Jasmina Manestar, učiteljica HJPošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Daliborka Todorović   datum: 26. 3. 2022.
preskoči na navigaciju