preskoči na sadržaj
Vijesti

Noć knjige 2022. - Molitva za mir

Dragi prijatelji knjige, u povodu Svjetskog dana knjige i autorskih prava (23. travnja) i Dana hrvatske knjige (22. travnja) i ove se godine uključujemo u manifestaciju pod nazivom Noć knjige.

Skupina učenika okupila se u knjižnici prije proljetnoga odmora i uz pomoć knjižničarke odabrala pjesničke tekstove koje smo potom snimili pod nazivom Molitva za mir. Stihove koji pozivaju na čovječnost, slobodu i mir posvećujemo našim ukrajinskim prijateljima Bohdanu, Timuru i Yevi... i svoj djeci Ukrajine.

Za početak pjesničkoga druženja odabrali smo stihove naše velike pjesnikinje Vesne Parun, želeći na taj način obilježiti stotu godišnjicu njena rođenja. Uz Vesnine stihove tu su i stihovi Milivoja Slavičeka, Antuna Branka Šimića, Grigora Viteza i Zvonimira Baloga. Stihove kazuju učenici osmoga, petoga i trećeg razreda.

Odvojite desetak minuta i poslušajte poruke mira u stihovima naših pjesnika. Porukama mira priključili su se i mali likovnjaci sa svojom voditeljicom Suzanom Kljuš postavivši na školsku pozornicu maslinovu grančicu s cvijećem.

Poveznica: https://youtu.be/KWNd8ca3y_k

Tekst napisala: Renata Gržac, knjižničarka
Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Daliborka Todorović   datum: 23. 4. 2022.
preskoči na navigaciju