preskoči na sadržaj
Vijesti

51. NATJEČAJ ČAKAVSKOG PJESNIŠTVA U ŽMINJU - Pjesma More Lane Juretić odnijela pobjedu

Naši učenici osmaši pjesmama na čakavskom izričaju sudjelovali su na ovogodišnjem 51. natječaju čakavskoga izričaja u Žminju u sklopu manifestaciji Di ča slaje zvoni te ostvarili odličan uspjeh. Od 133 pristigla rada iz osnovnih i srednjih škola s područja Istre, Kvarnera i Dalmacije u zbornik je uvršteno svega 78, a u zborniku su svoje mjesto našli svi radovi naših osmaša. 


Deni Klement autor je pjesme Sneg i mačak, Kristina Cerović autorica je pjesme Poludeli svit, Jelena Hrastina napisala je pjesmu Stara smokva, a najveći uspjeh ostvarila je učenica Lana Juretić koja je proglašena ukupnom pobjednicom ovogodišnjeg natječaja u Žminju za pjesmu More.

U pratnji svoje mentorice profesorice Jasmine Manestar osmaši su posjetili Žminj te na središnjoj svečanosti preuzeli priznanja i zbirke, a za pobjednicu Lanu Juretić pripremljena je vrijedna nagrada. Sve dok imamo ovako nadarene mlade čakavske literate  „naš ča slatko zvoni“ i jedino što im možemo poželjeti da nastave ovako uspješno stvarati i dalje.

Tekst napisala: Jasmina Manestra, učiteljica HJPošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Daliborka Todorović   datum: 31. 5. 2022.
preskoči na navigaciju