preskoči na sadržaj
Vijesti

Prvašići u eTwinning svijetu

Učenici 1. razreda PŠ Dramalj ove godine su hrabro koračali eTwinning svijetom. Pri kraju nastavne godine ipak ćemo istaknuti samo dva. Njima smo se bavili cijele godine aktivno i posebno uživali.

Prvi od njih je Živimo zeleno 2. Kako smo mi EKO škola shvatili smo ovaj projekt vrlo ozbiljno. Od samog početka smo aktivni u odvajanju otpada, skupljanju plastičnih čepova. Izradili smo hranilice ptičicama, brinemo o našem dvorištu i okolišu škole, volontirali smo i sudjelovali u izazovima koje su pred nas stavile autorice projekta. Posebno nas je veselio izazov u kojem smo bolje upoznali Vladimira Nazora i Zvonka Cara i s njima istraživali lastavice i njihov svijet.


Drugi projekt kojeg ističemo je Slikovnicom povezani. Slikovnica je magnet za poticanje čitanja, razvija vizualnu percepciju, jača kritičko mišljenje. Motivira nas da i sami krenemo crtati, pisati i istraživati taj šareni svijet. Nama je pomogla da obilježimo i neke važne dane u godini.

Za Dan žena upoznali smo neke djevojčice koje su promijenile svijet. Dan obitelji obilježili smo čitajući i promišljajući priču o svjetlu na pamučnoj stijeni. Žirafa Suli učila nas je o prijateljstvu i ponašanju u školi, a i lektira je bila šarena i čarobna uz sve te slikovnice.

   

Glavni zadatak ovog projekta je bila suradnja partnerskih škola i stvaranje slikovnica. Mi smo surađivali s OŠ „Nikola Tesla“ i 1. a razredom. Započeli smo slikovnicu o robotu Robiju, a oni su je dovršili. Oni su započeli slikovnicu o Sivku i Sivki, a mi smo njihovu slikovnicu dovršili. Dvije učiteljice, dvije Marijane, postale su prijateljice, a i mi učenici smo se povezali na poseban način. Priča o slikovnici traje i dalje. U lipnju nas čekaju dvije izložbe. Jedan u Dječjoj kući u Rijeci i jedna u Gradskoj knjižnici Crikvenica. Sve slikovnice iz projekta pokazati ćemo svijetu. Hvala autoricama projekta što su nas potaknule da čitamo više i da istražimo svijet slikovnica! A vas sve pozivamo da nam se pridružite na nekoj od svečanosti!

Tekst napisala: Marijana Bezić, učiteljica RNPošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Daliborka Todorović   datum: 31. 5. 2022.
preskoči na navigaciju