preskoči na sadržaj
Vijesti

PROSLAVA DANA ŠKOLE

Prigodnim programom te svečanom sjednicom obilježen je Dan škole. U programu su sudjelovali brojni učenici starijih i mlađih razreda osnovne i glazbene škole koji su jedva dočekali nastupati uživo. Predstavili su se pjesmom, riječju i glazbom, a sve na temu prijateljstva, sreće, dječje radosti i igre te svega onoga što nas veže uz djetinjstvo i školu.  Priredbu su režirale učiteljica Hrvatskoga jezika Suzana Grbčić i učiteljica Glazbene kulture Mateja Bušetinčan


Na samom početku programa prezentiran je i cjelogodišnji projekt "Budi i ti pismen" u koji su bili uključili svi učenici i učitelji osmislivši radionice na odabranu temu kroz sve nastavne predmete u cilju medijskog opismenjavanja.

Ravnateljica škole Deana Čandrlić – Zorica izvijestila je o kapitalnim ulaganjima spomenuvši  energetsku obnovu, postavljanje fotopanela, tematsko uređenje školskog dvorišta matične škole, fitness park u dvorištu PŠ Jadranovo. a s ponosom je naglasila i kako je obnovljen status ekoškole čime je naša škole postala vlasnicom platinastoga certifikata.

Podijeljene su nagrade učenicima koji su ostvarili zapažene rezultate na županijskim natjecanjima u znanju i u sportu, a posebno su istaknuti i njihovi mentori. Uručeno je cvijeće svim djelatnicima jubilarcima za 2020., 2021. i 2022. godinu.

Proglašeni su i najuspješniji učenici po generacijama pa je Tea Lisko proglašena najboljom u generaciji petih razreda, Dina Jurić u šestim razredima, Paula Ninković u sedmim razredima, a titulu učenice generacije osmih razreda ponijela je učenica Kristina Cerović koja se istakla odličnim uspjehom, uzornim vladanjem te izvrsnim rezultatima na školskim i županijskim natjecanjima.

U ovoj školskoj godini Kristina je osvojila 3. mjesto na županijskom natjecanju u poznavanju hrvatskoga jezika, 4. mjesto iz Biologije te 9. mjesto iz Kemije.  Sudjelovala je i na brojnim literarnim natječajima, a zapažene rezultate postizala je stihovima i proznim tekstovima na čakavskom izričaju. Kristinine mentorice u ovoj školskoj godini bile su učiteljice Jasmina Manestar, Martina Jakopčević i Olga Arnaut. Samo najljepše riječi o učenici generacije izrekli su sadašnji razrednik Karlo Jerčinović i njezina učiteljica u mlađim razredima Maja Lončarić.

Proslava Dana škole bila je i prilika za promociju novog broja školskog lista „Šarko“, a glavna urednica je učenica 7. razreda Marta Ivančić.

 

                                                                                               Tekst napisala: Jasmina Manestar, učiteljica HJPošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Daliborka Todorović   datum: 2. 6. 2022.
preskoči na navigaciju