preskoči na sadržaj
Vijesti

CAP u drugom razredu

U četvrtak,  2.lipnja 2022. realizirali smo još jednu aktivnost - radionicu u našoj Školi u suradnji sa članicama Udruge Sretniji grad Crikvenica. 

Voditeljice radionica,  učiteljica Marina Levar, psihologica Andrea Bačić Pavat i socijalna pedagogica Iva Vukić Antić  održale su radionicu za učenike drugog razreda koju nazivaju CAP.


CAP je program primarne prevencije zlostavljanja koji osnažuje djecu u sprječavanju napada vršnjaka, napada nepoznate osobe (otmica) i napada poznate odrasle osobe. Nastoji integrirati najbolje izvore pomoći u zajednici kako bi se smanjila ranjivost djece i mladih na verbalno, fizičko i seksualno zlostavljanje. Njegovi su ciljevi smanjiti ranjivost djece i njihovu izloženost različitim oblicima zlostavljanja kvalitetnim informiranjem i poučavanjem učinkovitim prevencijskim strategijama.  

Svi učenici 2. a razreda su aktivno sudjelovali na radionici, uključujući se u prigodne igrokaze i prihvatili sve strategije, savjete i upute voditeljica kako bi im djetinjstvo i odrastanje bilo sretno.

                               Tekst napisala: Tatjana Vukić, učiteljica RN

 Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Daliborka Todorović   datum: 6. 6. 2022.
preskoči na navigaciju