preskoči na sadržaj
Vijesti

USPJEŠNI MLADI LITERATI I LIKOVNI UMJETNICI OŠ VLADIMIRA NAZORA

Literarno-novinarska skupina OŠ Vladimira Nazora ostvarila je izniman rezultat na brojnim literarnim natječajima tijekom školske godine, a najveća priznanja došla su kao šećer na kraju školske godine. Ivona Pijevac učenica osmog razreda pozvana je na manifestaciju Proljeće u Ronjgima, a tamo je  Ivona  u svečanom dijelu programa pročitala svoj rad na čakavskom narječju  Vonj s konobe i suhita koji je dobio prvu nagradu u kategoriji radova učenika od 5. do 8. razreda. Ivonin rad naći će se u novoj zbirci Čakavčići pul Ronjgi koja će biti predstavljena u listopadu.

Sve tri nagrade u kategoriji osnovnih škola na literarnom natječaju Grada Crikvenice PoZiCa otišle su u ruke učenika literarno-novinarske skupine OŠ Vladimira Nazora. Treću nagradu osvojio je učenik 8. razreda Erik Haidinger za rad Čudesan san o četvrtastoj lopti, druga nagrada pripala je Ivoni Pijevac za rad Naša kuma Kata, a dobitnica prve nagrade i skulpture Miće sunce je učenica osmog razreda Oriana Šabanović za rad Drugačija sam, pa što. Ivona Pijevac i Erik Haidinger nagrađeni su u istome danu dva puta  u crikveničkoj Gradskoj vijećnici budući da su sudjelovali i u literarnom natječaju državne razine pod nazivom Malo sunce  u organizaciji Gradske knjižnice Crikvenica. Učenici su pisali radove na zadanu temu, a ove godine tema je bila morska pjena.  Za svoj rad o morskoj pjeni Erik Haidinger osvojio je treću nagradu, Ivona Pijevac drugu nagradu, a prva nagrada otišla je u ruke učenici iz Oroslavja. Učenicima su nagrade uručili znameniti hrvatski književnici, sudionici XVI. Jadranskih susreta, koji su se ovoga tjedna održavali u Crikvenici. Svim učenicima, nagrađenim mladim literatima OŠ Vladimira Nazora, mentorica je bila profesorica Jasmina Manestar.

 Ove godine stručno povjerenstvo sastalo se i kako bi odlučilo o najkreativnijem i najboljem uratku mladih likovnjaka za skulpturu Miće sunce koja se dodjeljuje prvonagrađenim učenicima na literarnim natječajima u organizaciji crikveničke Gradske knjižnice. Najboljim uratkom proglašen je rad učenice sedmog razreda Leonarde Lovrić, članice likovno-keramičke skupine OŠ Vladimira Nazora, a Leonardina mentorica bila je profesorica Suzana Kljuš.

 

                                                                     Tekst napisala: Edita Starčević
Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Adriana Mihalić Šebelja   datum: 16. 6. 2017.

RSS Reader


Upisi u srednju školu


 

Vijesti

 


 


Oglasna ploča

pomoć

red button


« Kolovoz 2017 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
Prikazani događaji


preskoči na navigaciju