preskoči na sadržaj

Osnovna škola Vladimira Nazora Crikvenica

Login
Upisi u srednju školu 2018.

e-Dnevnik

Više o projektu e-Dnevnik i upute možete potražiti ovdje.

 

Zlouporaba droga - brošura za roditelje

Priloženi dokumenti:
Brosura za roditelje.pdf

Edukativno-preventivne akcije HŽ-a

Grad prijatelj djece

Projekt Znanje za sve

Vijesti

 

 

pomoć

red button

« Srpanj 2018 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5
Prikazani događaji

 

poveznice
informacije o obrazovanju:
skole.hr
mzos
azoo
stručni skupovi
carnet webmail
obrazovni portali:
obrazovni portal Nikola Tesla
edu.hr
edmodo
elektire
infokup
prometna učilica
časopisi:
bug
national geographic
drvo znanja
lokalne informacije:
grad Crikvenica
novo lokalno glasilo
novi list
zabava:
youtube
google
gmail
Vijesti
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
USPJEŠNI MLADI LITERATI I LIKOVNI UMJETNICI OŠ VLADIMIRA NAZORA
Autor: Adriana Mihalić Šebelja, 16. 6. 2017.

Literarno-novinarska skupina OŠ Vladimira Nazora ostvarila je izniman rezultat na brojnim literarnim natječajima tijekom školske godine, a najveća priznanja došla su kao šećer na kraju školske godine. Ivona Pijevac učenica osmog razreda pozvana je na manifestaciju Proljeće u Ronjgima, a tamo je  Ivona  u svečanom dijelu programa pročitala svoj rad na čakavskom narječju  Vonj s konobe i suhita koji je dobio prvu nagradu u kategoriji radova učenika od 5. do 8. razreda. Ivonin rad naći će se u novoj zbirci Čakavčići pul Ronjgi koja će biti predstavljena u listopadu.

Sve tri nagrade u kategoriji osnovnih škola na literarnom natječaju Grada Crikvenice PoZiCa otišle su u ruke učenika literarno-novinarske skupine OŠ Vladimira Nazora. Treću nagradu osvojio je učenik 8. razreda Erik Haidinger za rad Čudesan san o četvrtastoj lopti, druga nagrada pripala je Ivoni Pijevac za rad Naša kuma Kata, a dobitnica prve nagrade i skulpture Miće sunce je učenica osmog razreda Oriana Šabanović za rad Drugačija sam, pa što. Ivona Pijevac i Erik Haidinger nagrađeni su u istome danu dva puta  u crikveničkoj Gradskoj vijećnici budući da su sudjelovali i u literarnom natječaju državne razine pod nazivom Malo sunce  u organizaciji Gradske knjižnice Crikvenica. Učenici su pisali radove na zadanu temu, a ove godine tema je bila morska pjena.  Za svoj rad o morskoj pjeni Erik Haidinger osvojio je treću nagradu, Ivona Pijevac drugu nagradu, a prva nagrada otišla je u ruke učenici iz Oroslavja. Učenicima su nagrade uručili znameniti hrvatski književnici, sudionici XVI. Jadranskih susreta, koji su se ovoga tjedna održavali u Crikvenici. Svim učenicima, nagrađenim mladim literatima OŠ Vladimira Nazora, mentorica je bila profesorica Jasmina Manestar.

 Ove godine stručno povjerenstvo sastalo se i kako bi odlučilo o najkreativnijem i najboljem uratku mladih likovnjaka za skulpturu Miće sunce koja se dodjeljuje prvonagrađenim učenicima na literarnim natječajima u organizaciji crikveničke Gradske knjižnice. Najboljim uratkom proglašen je rad učenice sedmog razreda Leonarde Lovrić, članice likovno-keramičke skupine OŠ Vladimira Nazora, a Leonardina mentorica bila je profesorica Suzana Kljuš.

 

                                                                     Tekst napisala: Edita Starčević


[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju