preskoči na sadržaj
Vijesti

Školski medni dan

Dan sv. Ambrozija, zaštitnika pčela i pčelara, obilježava se 7. prosinca. Danas su učenici prvog razreda naše škola dobili domaći hrvatski med zapakiran sukladno posebnim pravilima Hrvatskog pčelarskog saveza u „nacionalnu staklenku za med“.

Program školskog mednog dana i promociju meda hrvatskih pčelinjaka u osnovnim školama provodi Ministarstvo poljoprivrede, a pod pokroviteljstvom Grada Crikvenice.


Svi učenici prvog razreda imali su priliku putem edukativne slikovnice i prezentacije prilagođene prvašićima naučiti  mnoge zanimljivosti o pčelama, načinu nastajanja meda te dobrobiti meda za zdravlje.

Nakon novih spoznaja o pčelama i pčelarstvu svaki učenik je dobio promotivni pakete kojeg čine: promotivna vrećica, edukativna slikovnica  „ Pčelica Jelica i medo Edo“, staklenka s medom te promotivni letak Med hrvatskih pčelinjaka.

Sada učenici prvog razreda znaju da se med najbolje čuva u staklenim bocama, upamtili su mnoge zanimljivosti o pčelicama, ali i što se može dogoditi ako pčele nestanu. Crtić Pčelica Maja pod imenom Majin vrt oduševio je sve prvašiće, ali na kraju ponovili smo sve o medu putem prezentacija.

Zaključili smo da je domaći med važno konzumirati što češće i hraniti se pravilno i zdravo.

Tekst napisala: Tatjana Vukić, učiteljica RNPošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Daliborka Todorović   datum: 7. 12. 2020.

MZO preporuke

UPISI SŠ


Katalog knjižnice


Grad Crikvenica


Grad prijatelj djece


Projekt Znanje za sve

Vijesti

 


Vozni red - City bus

Klikom na sliku možete preuzeti vozni red!

 

Zakoni i pravilnici

Oglasna ploča
preskoči na navigaciju