preskoči na sadržaj
O školi

O školi

Smještena u Vinodolskoj ulici 12, Osnovna škola Vladimira Nazora jedna je od dviju osnovnih škola u Crikvenici. U okviru upisnog područja obuhvaća područje Grada Crikvenice, te obližnja naselja Dramalj i Jadranovo, s kojima je prometno dobro povezana.

 

Školu pohađa 330 učenika raspoređenih u 22 razredna odjela (16 matičnih i 6 područnih razrednih odjela), a zapošljava 47 učitelja, 3 stručna suradnika, 6 pomoćnika u nastavi  i 11 ostalih djelatnika.

U sastavu škole od početka 2002./2003. godine djeluje i Osnovna glazbena škola, čiji je voditelj Darko Misirača, a koju polazi 61 učenik od I. do VI. razreda.

Ravnateljica Osnovne škole Vladimira Nazora je Deana Čandrlić-Zorica, prof.

Prostor

Unutrašnji prostor škole sačinjava prostrano predvorje, 19 učionica, knjižnica, sportska dvorana te odgovarajući prostori za rad pedagoga, ravnatelja, tajnika i računovođe. Za mlađe razrede uređeno je šest učionica, dok se predmetna nastava održava uglavnom u specijaliziranim učionicama.

Kompletan interijer periodično se obnavlja pri čemu se nastoje pratiti suvremeni metodičko-didaktički trendovi.

   

Posebno treba izdvojiti prostranu knjižnicu s odgovarajućim namještajem i knjižničnom opremom te informatički kabinet s 20 umreženih računala i pristupom Internetu.

 

Školska zgrada okružena je zelenom površinom koja obuhvaća 6030 kvadratnih metara, a uz sportsku dvoranu prostire se 1200 kvadratnih metara školskog igrališta.

Otvoreni školski prostor u PŠ Dramalj iznosi 1740 metara, a u PŠ Jadranovo 850 metara kvadratnih.
preskoči na navigaciju