preskoči na sadržaj
Vijesti

U Dječjem tjednu nagrađene naše učenice

Učenice naše škole Ela Haidinger i Doria Pajan postigle su sjajne rezultate na literarnom natječaju koji je dio projekta „Za dječji glas u Europi“ u okviru „Konferencije o budućnosti Europe“, a u organizaciji Društva „Naša djeca“ Opatija, Saveza društava „Naša djeca“ Hrvatske te Ministarstva vanjskih i europskih poslova.


Naime, u kategoriji literarnih radova učenika od 5. do 8. razreda osnovnih škola u Hrvatskoj dodijeljene su tri nagrade, od čega su čak dvije otišle u našu školu. Ela Haidinger (8. c) autorica je proznoga rada „O Europi dječjim očima“, dok je Doria Pajan (6. c) , autorica pjesme „Europa i ja“. Mentorica nagrađenim učenicama je učiteljica Jasmina Manestar.

Zadana tema radova bila je „O Europi dječjim očima“, a u natječaju su ravnopravno sudjelovali učenici od 5 do 15 godina s područja cijele Hrvatske. Natječajem se željelo potaknuti djecu na slobodno i kreativno izražavanje i stvaranje te da iznesu vlastito viđenje Europe. 

Pristigle radove ocjenjivala je peteročlana Komisija 1. saziva NEF-a Hrvatska (Nacionalnoga foruma dječjeg vijeća „Eurochilda“) te profesor hrvatskoga jezika i književnosti, kao i profesor likovne umjetnosti.

Svi nagrađeni radovi predstavljeni su 6. listopada 2021. godine na izložbi tijekom Dječjeg tjedna u Galeriji „Laurus“ u Lovranu, a autorima najboljih radova, pa tako i našoj Doriji i Eli, dodijeljene su plakete i nagrade te su proglašeni i najbolji mentori.

Svi nagrađeni radovi bit će reproducirani u brošuri „O Europi u dječjim očima“ koja će biti divan spoj literarnih radova, crteža i fotografija zabilježenih očima djece. Također, literarni radovi bit će prevedeni na engleski jezik, što će tu brošuru činiti jedinstvenom jer će upravo ona biti prva brošura prevedena na engleski jezik, a čiji su autori djeca.

 

Tekst napisala: Andrea Gašparović, učiteljica HJPošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Daliborka Todorović   datum: 9. 10. 2021.
preskoči na navigaciju