preskoči na sadržaj
 

 

Ciljevi djelovanja glazbene škole

Osnovni cilj djelovanja škole je pružiti što bolje glazbeno obrazovanje našim učenicima kao i potaknuti njihov umjetničko-kreativni razvoj u širem smislu. Individualna nastava temeljnog predmeta (instrumenta) omogućuje nastavniku da u potpunosti prilagodi pristup svakom učeniku, prateći pri tom program propisan od strane ministarstva. Na taj način je učenicima, osim stjecanja vještine sviranja na željenom instrumentu,omogućeno razvijanje njihove potpune glazbene sposobnosti. Vrlo je važno učenike upoznati sa bogatstvom, kako hrvatske, tako i svjetske kulturne baštine, te ljepotom umjetničke glazbe različitih zemalja i povijesnih epoha.

Velika važnost pridaje se osobito sposobnim i darovitim učenicima, kako bi ih se kroz duže razdoblje pripremilo za razna takmičenja na županijskom i državnom nivou.

Jedan od osnovnih ciljeva škole je organiziranje što većeg broja javnih nastupa naših učenika. To je posebno važan dio njihovog glazbenog razvoja na putu do samostalnosti. Osim, već tradicionalnih, božićnih i završnih koncerata koji se svake godine održavaju u školskoj auli, redovito organiziramo i manje koncerte u prostoru glazbene škole. Svakako treba spomenuti Karnevalski koncert koji smo ove godine prvi puta organizirali, ali je želja učenika bila velika, kao i posjet publike te smo odlučili da će postati tradicionalni svake godine. Tu je i Uskrsni koncert  na kojem učenici prezentiraju najbolje interpretacije skladbi ovog dijela obrazovnog razdoblja uoči proljetnih praznika. Kao najbolja priprema uoči završnih ispita pokazao se Koncert za Majčin dan  u svibnju te smo ga također uvrstili u redoviti godišnji plan koncerata.

Organiziranjem koncerata uspješno radimo na popularizaciji glazbene škole, što se najbolje vidi na prijemnim ispitima za upis u prvi razred, koji bilježe sve veći broj zainteresiranih.

Osim kratkoročnih ciljeva djelovanja škole koji obuhvaćaju glazbeno-umjetnički razvoj učenika iz godine u godinu prateći nastavni program, škola ima i dugoročne ciljeve. Oni uključuju usvajanje vrijednosti kao što su disciplina, umjetnička osjetljivost i kritičnost, postepenost i temeljitost u radu, koje će učenici primjenjivati u svim životnim aspektima bez obzira na to bave li se glazbom profesionalno, kao izvođači ili u njoj uživaju kao slušatelji.

Kalendar
« Lipanj 2024 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
1 2 3 4 5 6 7
Prikazani događaji


Školski list "Šarko"


UPISI SŠ


Brojač posjeta
Ispis statistike od 7. 9. 2022.

Ukupno: 102415
Ovaj mjesec: 6240
Ovaj tjedan: 462
Danas: 113

FACEBOOK

Službena Facebook stranica naše škole


Vozni red - City bus

Katalog knjižnice


Grad Crikvenica


Grad prijatelj djece


MZO preporuke
preskoči na navigaciju