preskoči na sadržaj

Osnovna škola Vladimira Nazora Crikvenica

Login
e-Dnevnik

Više o projektu e-Dnevnik i upute možete potražiti ovdje.

Grad prijatelj djece

Upisi u srednju školu

Projekt Znanje za sve

Vijesti

 

 

pomoć

red button

« Prosinac 2017 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
1 2 3 4 5 6 7
Prikazani događaji

 

poveznice
informacije o obrazovanju:
skole.hr
mzos
azoo
stručni skupovi
carnet webmail
obrazovni portali:
obrazovni portal Nikola Tesla
edu.hr
edmodo
elektire
infokup
prometna učilica
časopisi:
bug
national geographic
drvo znanja
lokalne informacije:
grad Crikvenica
novo lokalno glasilo
novi list
zabava:
youtube
google
gmail
vijesti
SV.NIKOLA U PŠ DRAMALJ
Adriana Mihalić Šebelja / datum: 9. 12. 2017. 12:48

Sveti Nikola

Bliži se dan kad sv. Nikola će doć, jedva čekam da se malo posladim...tko zna što će donijeti.Najviše na svijetu volim pjevati i plesati,a toga u školi imam dovoljno,što mi je jako drago.Po glavi mi lete misli i želje,što si želim za predstojeći Božić...što ću dobiti...morati ću se zadovoljiti i ako bude nešto maleno.Moram sada juriti,do slijedećeg puta Bokić!

                                                                              Tara Manestar

Kao i svake godine nestrpljivo čekamo dan kada će doći sv. Nikola .Opet smo se dugo pripremali ;učili recitacije,crtali,pjevali,a te pjesmice je kao i uvijek za nas napisala i skladala naša marljiva pčelica učiteljica Marijana! Dočekali smo i taj dan...bilo je veselo,prepuno topline.Zbog našeg truda dom  je izgledao kao bombončić.Bili smo odlični,lijepo smo se zabavili,a na kraju slikali sa sv.Nikolom i kao i obično dobili poklone,jer bili smo jako dobri cijele godine zar ne???

                                                                Tekst napisali: Mali novinari Dramlja

Više fotografija možete pogledati klikom ovdje!

 

    


[OPŠIRNIJE]Predstava za djecu Klaun Čupko:Mama,tata i ja
Adriana Mihalić Šebelja / datum: 9. 12. 2017. 12:42

Posjetio nas je klaun Čupko.Predstavu je gledala cijela dramaljska škola,a pozvali smo i naše vrtićarce.Bilo je jako zanimljivo,to je priča o obitelji,prometu,darivanju.Sve je to popraćeno s puno pjesme i smijeha.Baš smo uživali !

Više fotografija možete pogledati u foto-galeriji!

                                                                 Tekst napisali: Mali novinari Dramlja

     


[OPŠIRNIJE]Što misle i govore naši četvrtašići
Adriana Mihalić Šebelja / datum: 9. 12. 2017. 12:41

Ljetni praznici su prošli dok si okom trepnuo ...i evo nas opet u školi,ovaj put u četvrtom razredu .Prvi razred crta i piše,drugi razred računa i briše,treći razred množi i dijeli ,a mi četvrti učimo najviše...!!! Imamo nove knjige,teže zadaće,a tu je s nama i naša nova učiteljica Rea.Što reći o njoj...ona je draga,zabavna,dobra pravedna...voli čuti naše mišljenje.Učenici koji su prošle školske godine završili četvrti razred napustili su našu malu područnu školu i krenuli u veliku matičnu...jako nam nedostaju! Umjesto njih došli su nam novi prvašići kojima trebamo pomoći da se što bolje uklope u novu sredinu i savladaju nove brige.Nadamo se da ćemo u tome i uspjeti.Inače da Vam se pohvalimo jako nam je zabavno i lijepo u školi !!!

                                                                      Tekst napisali: dramaljski četvrtašići


[OPŠIRNIJE]Kako su učenici u Dramlju obilježili blagdan Svih svetih
Adriana Mihalić Šebelja / datum: 9. 11. 2017. 08:38

Svi sveti je blagdan spomena na kršćanske mučenike.Taj blagdan se obilježava svake godine 1.studenog.Na taj dan odlazimo na groblja i nosimo cvijeće i svijeće dragim članovima obitelji i prijateljima koji više nisu s nama.Time im iskazujemo poštovanje, ljubav i zahvalu za sve ono lijepo što smo imali za njihovog života.U nekim kulturama na groblje nose hranu na grobove,jer se je vjerovalo da je dušama potrebna okrijepa.Svi sveti je poseban blagdan,jer se prisjećamo prošlosti,a ljudi su posebno sjetnom raspoloženju.

                                                                                Tekst napisao: Luka Pavelka 4.r.

Još smo radili i likovne radove na temu Svih svetih koje možete vidjeti na fotografijama ,te smo zapalili svijeću za sve mrtve na našem groblju.

    


[OPŠIRNIJE]Aktivnosti u listopadu
Adriana Mihalić Šebelja / datum: 27. 10. 2017. 09:57

Opširniju Foto-galeriju možete pogledati klikom ovdje!

Opet je prošao jedan burni tjedan pun akcije ( 16.10.- 20.10.)

Tjedan je započeo prikupljanjem trajnih proizvoda koji su se donirali Socijalnoj samoposluzi – Rijeka u svrhu zbrinjavanja socijalno najugroženijih stanovnika grada i okolice.Akcija prikupljanja trajala je cijeli tjedan,a princip prikupljanja je „jedan učenik – jedan proizvod“.

 

Drugog dana zadatak je bio donijeti barem jedan plod jeseni,zatim smo u dvorištu tražili jesen,puno smo pričali o jeseni,crtali smo i pjevali Jesensku pjesmu.

 JESEN je posebno doba godine. To je vrijeme kada plavo nebo, sunčani dani i prohladne noći u područjima umjerene klime polako prošaraju šumovita brda mnoštvom nijansi žute, narančaste i crvene boje. To je vrijeme kada zagasiti tonovi zimzelenih borova i cedara tvore divnu podlogu jarkim nijansama žute i crvene kojima se ukrašavaju njihovi bjelogorični rođaci — stabla kojima otpada lišće.

Trećeg dana obilježili smo Dan kravate(18.10.)

Kravata je odjevni predmet koji se smatra izvornim hrvatskim proizvodom, a raširila se Europom u 17. stoljeću sudjelovanjem hrvatskih vojnika u ratu. Hrvatska tradicionalna odora s vezanim, oslikanim maramama oko vrata pobuđivala je pažnju. Marame su bile napravljene od različitih materijala. Od grubih, koje su nosili obični vojnici, do svilenih i onih od finog pamuka koje su nosili časnici. Taj "hrvatski elegantni stil", potpuno nepoznat u tadašnjoj Europi, oko 1650. godine biva prihvaćen na francuskom dvoru i postaje modni odjevni predmet   kao simbol kulture i elegancije. Stoga u francuski jezik dolazi pod nazivom cravate, a kasnije i u druge europske jezike pod sličnim nazivima.

Četvrtog dana - Kao i svake godine i ovog smo listopada u našoj školi  obilježili Dane zahvalnosti za kruh i plodove zemlje. Tog 19. 10. od ranog jutra školom su se širili mirisi kruha, kolača i plodova zemlje.  Tako je škola poprimila  jedan vrlo „ domaćinski ugođaj“. 

                Naš nas je župnik, don Vjeko , pozdravio, te je molitvom i Božjom Riječju zazvao Božji blagoslov na sve donesene darove.S velečasnim došle su i naše časne sestre koje svakog četvrtka dolaze po djecu u školu i vode ih u crkvu na katehezu. Na našu malu priredbu pozvali smo i naše vrtićarce,koji su to s veseljem prihvatili.

                Učenici 4.r. izveli su jedan kratki igrokaz „ Dani kruha“,  a svi prisutni su se s oduševljenjem uključili u pjevanje prigodnih pjesmica.

                Na kraju smo se svi skupa lijepo počastili.

Petog dana došla je na red kraljica voća - jabuka

·        Dan jabuka obilježava se od 1990. godine

·        jabuka je prozvana kraljicom voća

·        najkompletnije je voće u ljudskoj prehrani jer sadrži gotovo sve što ljudski organizam treba

·        puna je vitamina i minerala

·        može se jesti ujutro, po danu i navečer

·        preporuča se svaki dan pojesti po jednu jabuku

Jeste li znali?

·        jabuka pripada porodici ruža

·        jabuka se bere uglavnom ručno

·        jabuka u vreći krumpira sprječava klijanje

·        New York se naziva još i The Big Aplle

·        od drveta jabuke izrađuju se "čarobni štapići"

·        drvo jabuke može rađati i do 100 godina

·        najveća ikad ubrana jabuka na svijetu bila je teška 1,5 kg

·        danas ima preko 8000 sorti jabuka

·        jabuka čisti zube

·        najspominjanije voće u literaturi

Na kraju, što reći osim:

Sretan Vam Svjetski dan jabuka

Tekst napisali Mali novinari Dramlja


[OPŠIRNIJE]Izlet učenika četvrtih razreda OŠ Vladimira Nazora iz Crikvenice te PŠ Dramalj i Jadranovo
Adriana Mihalić Šebelja / datum: 17. 10. 2017. 09:10

Trodnevni izlet, odnosno Škola u prirodi, kojoj su se učenici danima veselili i s nestrpljenjem isčekivali protekla je u druženju i veselju.

U srijedu 4. 10. 2017. učenici su u ranim jutarnjim satima krenuli autobusom prema Zagrebu. Kako je bilo i planirano, u Zagrebu su posjetili Tehnički muzej te Muzej iluzija, Zoološki vrt u kojemu su sudjelovali na zanimljivoj radionici , a razgledali su i središte našeg glavnog grada. Predvečer su krenuli dalje prema sjeveru tj. Hrvatskom zagorju i Međimurju gdje su i noćili  u hotelu Trakošćan.

Drugog dana nakon doručka krenulo se u razgledavanje dvorca Trakošćan i šetnju uz jezero, a nakon toga krenuli su za Varaždin. Tamo su razgledali znamenitosti grada uz posjet Muzeju kukaca te Muzeju vatrogastva, a poslijepodne su nastavili prema Čakovcu. Nakon razgledavanja grada vratili su se u hotel gdje ih je čekala zabava na bazenima, a nakon toga i natjecanje za miss i mistera Škole u prirodi.

Trećeg dana učenici su krenuli prema najpoznatijem hrvatskom svetištu, Mariji Bistrici gdje su sudjelovali u radionici izrade poznatih lictarskih srca. Učenici su nakon toga obišli i spomenik Matiji Gupcu i Gupčevu lipu, te spomenik hrvatskoj himni u Zelenjaku. Nastavivši put stigli su do Etno sela Kumrovec gdje su mogli doživjeti  kako su prije živjeli naši stari u jednom tipičnom zagorskom selu. Nakon ručka slijedio je posjet Muzeju krapinskih neandertalaca. Predvečer je uslijedio povratak autocestom prema Karlovcu gdje su uz zadnje zaustavljanje učenici razledali Aquatiku – karlovački akvarij sa slatkovodnim ribama.

Pomalo umorni ali puni dojmova, novih znanja, lijepih uspomena i fotografija učenici su se vratili svojim kućama u kasnim večernjim satima

Tekst napisala: Sara Vojinović, 4.D

    


[OPŠIRNIJE]Dječji tjedan
Adriana Mihalić Šebelja / datum: 17. 10. 2017. 08:59

Dječji tjedan(2.10.-6.10.) održao se je u Dramlju kao već tradicionalna godišnja akcija i aktivnost posvećena djeci.Ciljevi Dječjeg tjedna su usmjeriti pozornost najšire javnosti prema ostvarivanju prava,potreba i aktivnosti s djecom i za djecu.

 

 

1.dana-imali smo igre na otvorenom s našim prijateljima vrtićarcima.Uživali smo na svježem zraku i toplom suncu.

 

 

 

 

 

2.dana-pisanje kućnog reda naše male školice,ali zato ne manje važnog.Lijepo smo se zabavili crtajući i pišući ga.

 

 

 

 

 

 

3.dana-pisali smo i skladali pjesmicu Dijete je...a u tome nam je pomogla naša učiteljica Marijana.Cijela naša mala škola orila se našim glasovima.

 

 

4.dana-brali smo masline i odnijeli ih u matičnu školu našoj voditeljici eko grupe Olgi Arnaut,ipak smo mi i eko škola.To nam se jako svidjelo.

 

 

5.dan-išli smo u posjet Sportsko ribolovnom društvu Lovrata gdje su nas srdačno dočekali barba Tiho i teta Ivana.Pričali su nam koje ribe se love kod nas,čime se love,te smo saznali neka imena riba koje nismo znali.Zatim su nam pokazali stari Toš koji je služio za prešanje maslina,te dobivanje maslinovog ulja.To nam se jako svidjelo pošto smo dan prije baš brali masline.Lijepo su nas počastili,a mi smo se teška srca oprostili od njih.

Više fotografija možete pogledati ovdje!

Tekst napisali Mali novinari Dramlja


[OPŠIRNIJE]Terenska nastava – KOTOR
Adriana Mihalić Šebelja / datum: 4. 10. 2017. 11:42

Dana 27.09.2017. išli smo na terensku nastavu na Kotor. Vodila nas je učiteljica Marijana.

Krenuli smo ispred škole u 8:50h. Brzo smo stigli do crikveničke škole gdje su nas čekali ostali učenici trećih razreda. Zajedno smo krenuli na brdo Kotor. Tamo smo vidjeli stare kuće, lijepu prirodu i Crikvenicu s visine. Puno smo hodali, puno smo se slikali i imali pauzu za marendu. Nismo zaboravili ponoviti sve što smo do sad naučili o snalaženju u prostiru. Oko 11 sati krenuli smo polako nazad prema školi.

Lijepo sam se provela i htjela bih opet ići na Kotor.

Tekst napisala: Morena Mamić; 3.d

   


[OPŠIRNIJE]SVJETSKI DAN PRVE POMOĆI U PŠ DRAMALJ
Adriana Mihalić Šebelja / datum: 19. 9. 2017. 11:15

Ravnateljica Crvenog križa Crikvenice Irena Gašparović i  volonterka Dorotea posjetile su naše prvašiće i drugašiće da popričaju s njima o opasnostima koje vrebaju na cesti i oko nje.Podijelile su i prigodne slikovnice „Na putu do škole“ koje su naši školarci veselo prihvatili.Na kraju  je simpatična Dorotea pitalicama kroz igru razigrala naše učenike...nisu ju htjeli pustiti.

Tekst napisali: Mali novinari Dramlja   

 

      


[OPŠIRNIJE]NASTAVA NA OTVORENOM U DRAMLJU
Adriana Mihalić Šebelja / datum: 19. 9. 2017. 11:11

Trećaši u Dramlju sa svojom učiteljicom Marijanom dosjetili su se kako prirodu kao predmet učiniti malo zanimljivijom.Iskoristili su lijep dan,i napravili učionicu na otvorenom,a i tema je bila prigodna ;orijentacija tj. snalaženje u prirodi.Kako su samo uživali...  

Tekst napisali: Mali novinari Dramlja

 

   

 


[OPŠIRNIJE]MISNO SLAVLJE ZA POČETAK ŠKOLSKE GODINE
Adriana Mihalić Šebelja / datum: 12. 9. 2017. 08:49

Kod nas u Dramlju već drugu godinu svetom misom se obilježava početak školske godine. U četvrtak 7.rujna na svetoj misi u osam sati okupili su se učenici, učiteljice, vjeroučiteljica, a tu su bili i mještani Dramlja. Misno slavlje je predvodio naš župnik don Vjekoslav Đapić koji se toplo obratio djeci tokom mise dozvoljavajući da i ona sudjeluju. Na kraju svete mise sve nas je skupa blagoslovio,a posebno naše školske torbe.

Tekst napisali Mali novinari Dramlja

 

   

 


[OPŠIRNIJE]PRVAŠIĆE SU POSJETILI PREDSTAVNICI GRADA
Adriana Mihalić Šebelja / datum: 11. 9. 2017. 12:10

Drugog dana škole ( 5.9.) došli su nam i predstavnici grada Crikvenice,i donijeli poklone našim prvašićima. Prigodnu poklon-kutiju za likovnu kulturu,te čestitku uručila im je naša zamjenica gradolnačelnika gđa.Ivona Matošić. To se je jako svidjelo našim prvašićima,pa su sa svojom učiteljicom Marijanom pozvali predstavnike grada da slobodno dođu još koji put.Hvala im.  

Tekst napisali: Mali novinari Dramlja

 

     


[OPŠIRNIJE]POSJETA PP I HAK-a CRIKVENICA PRVAŠIMA
Adriana Mihalić Šebelja / datum: 11. 9. 2017. 12:04

PŠ Dramalj tj. novopečene prvašiće posjetili su djelatnici PP Crikvenica i HAK-a Crikvenica. Najprije su malo popričali o putu od škole do kuće, kakve sve opasnosti vrebaju,te kako se ponašamo. Na kraju su uručili i prigodne poklone koji će koristiti našim prvašićima za bolju uočljivost na cesti.

Tekst napisali: Mali novinari Dramlja

 

 

       


[OPŠIRNIJE]DOČEK ZA PRVAŠIĆE U DRAMLJU!
Adriana Mihalić Šebelja / datum: 7. 9. 2017. 08:45

Za naših 8 prvašića, i to redom ( Dunja,Robert,Erina.Leon.Niko.Arijan,Laura i Dorian) mi učenici 2,3 i 4 razreda napravili smo pravi doček. Na početku su to bile riječi  dobrodošlice, pa pjesma, zatim malo sjećanja na naše dane kada smo bili prvašići. Malo savjeta, pa opet pjesma. Na kraju pozvali smo i naše prvašiće da nam se pridruže, a to su hrabro i učinili,i postali službeno školarci. Nakon priredbe slijedio je prvi zadatak za naše prvašiće,sa svojom novom učiteljicom Marijanom Bezić trebali su na zidovima tražiti pčelice i tako doći do svoje učione...zadatak su ispunili u smijehu i veselju...kako je to bilo veselo...

Želimo im puno uspjeha u školi,a posebno u ovoj školskoj godini.

                                                                  Tekst napisali: Mali novinari Dramlja

 

    

 

 


[OPŠIRNIJE]RSS


preskoči na navigaciju